A kineziológiáról egy kicsit bővebben

A kineziológia a mozgásról, azon belül az izommozgásról szóló tudomány. Az egész embert teljes egészében vizsgálja, figyelembe véve annak tudatos, tudatalatti és testi szintjeit.

A kineziológus izomteszt vizsgálatakor az izmok izomtónus-változásait figyeli, melyek igennel és nemmel reagálnak kérdéseire. Az izmok erős illetve gyenge tónusváltozását figyelve, a válaszokat felismerve a tudatalattiban lerakódott régmúlt lelki-, érzelmi problémáit értelmezni tudja, és azoknak gyökeréig tud hatolni. (biofeedback módszer)

Kineziológiai eljárással végzem pácienseim energia blokkjainak oldását, a test-lélek öngyógyító folyamatainak beindítását. E mellett egy nagyon jó személyiség, készség és képességfejlesztő módszer, mely finom, kíméletes eljáráson alapuló gyógymódként ismert.

Mit jelent az, hogy izommozgásról szóló tudomány?

Azt jelenti, hogy tudatalatti elménk, a megélt életélményeink érzelmi lenyomatai által kihatással bír az izmainkra. Hogy hogyan? Képzeljünk el egy helyzetet, amikor bejelenteni kívánnak számunkra tragikus kimenetelű, mélyen megrázó eseményt. Mit is mondanak olyankor, és miért? – Ülj le! Mert a negatív élmény hatására, elgyengülnek izmaink, akár összeeshetünk, elájulhatunk a rossz hír hallatán. Ezzel a példával tudom jól érzékeltetni, a tudatalatti elménk izmainkra gyakorolt hatását. Ellenkező példaként, ha jól érzed magad, nincsenek problémáid, akkor az izmaid is tartanak, erősek maradnak.

Hogyan történik egy kineziológiai kezelés?

  1. A kölcsönös szimpátián és bizalmon alapulva, közös beleegyezéssel kezdünk neki a terápiának. Nyugodt körülmények között állapotfelmérést végzek, mely során megbeszéljük, hogy miért, milyen problémával keresett fel, mint terapeutát.

 

  1. A terápia izomtesztelési folyamatok alatt állni szükséges, (esetlegesen ülő pozíció megengedett). A megbeszélés folyamata és egyéb technikai módszerek végzésekor ülő helyzetben folytatjuk a terápiát. Az izomtesztek közben, mindkét kezet nyújtott állapotban, a test előtt 30 fokos szögben kell tartani. Az alkarokra enyhe nyomást gyakorlok, tesztelve az izmot.

Először a tiszta izom-áramkör elérésének céljából tesztelek, mely esetleges eltéréseit korrekcióikkal rendezem, ezáltal a test energetikai egyensúlya helyreáll.

Mit jelent a tiszta izom-áramkör?

A tiszta izom-áramkör a feltétele annak, hogy tudatalatti válaszait helyesen tudjam értelmezni. Ezáltal fogunk a terápia során kérdéseinkre valós választ kapni, és ennek segítségével tudunk irányt szabni problémái gyors feltárásának ügyében.

 

  1. A kineziológia tana szerinti tematikát követve még mindig mindkét alkaron gyengéden izomteszteket végzek. A probléma kiváltó okát kell megkeresnünk a múltban (korregresszió). Ezeket feltárjuk, majd felidézzük és átbeszéljük az ott történt negatív eseményeket.

 

  1. Pozitív vizualizációt hozunk létre az ügyre vonatkozóan, homlok-tarkó tartásban, és tükör technikát alkalmazva.

 

  1. A negatív érzelmi töltéseket, melyek idáig a betegség kiváltói voltak, kicseréljük a probléma megoldását szolgáló új információkkal, melyeket pozitív betáplálással a tudatalattiba programozunk.

Akár házi feladatot is kaphat a jelen probléma mihamarabbi megoldása érdekében.

Meddig tart egy kineziológiai kezelés?

A kezelés időtartama 1,5 órát vesz igénybe. Amennyiben több korrekciós technika kerül kitesztelésre az oldáson belül, a terápia esetlegesen a 2 óra hosszát is elérheti.

Hány kineziológiai oldásra van szükség a probléma megoldásához, és milyen időközönként javallott ismételten kezelésre jönni?

Minden ember más és más, valakinek több, valakinek kevesebb terápiára van szüksége traumájának oldásához. Ismereteim tekintetében, egy ügyre vetítve legalább három terápiás találkozást javaslok. Természetesen ez a páciens igényeit figyelembe véve, lehet több alkalom is. Két kineziológiai oldás között javasoltan, 1-2 hét szünetet ajánlott tartani.

Gyermekeknek ajánlott-e a kineziológiai kezelés?

Igen, nagyon ajánlott, oldások mellett személyiség-, készség- és képesség fejlesztő technikákkal is dolgozik a kineziológia, pszichológiai és pedagógiai elemekkel vegyítve. Nagyon jó eredmények érhetők el gyermekterápiák esetében!

Mi a kizáró ok, amikor nem fogadhatja a kineziológus a pácienst?

Abban az esetben, ha a páciens pszichiátriai kezelés alatt áll, vagy erős antidepresszáns szert szed, nem lehet kineziológiai kezelésben részesíteni.

Akkor sem, ha terápiát megelőzően bármilyen tudatmódosító-, élvezeti szert juttatott szervezetébe.